Over Samen1

Samen1 is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn en de naam van de omroep is heel bewust gekozen. De lokale omroep is er immers voor de hele gemeente, wat dus betekent: Apeldoorn en de dorpen. Maar natuurlijk ook alle clubs, stichtingen, verenigingen, organisaties en ondernemers van onze mooie gemeente. Via de lokale omroep kun jij je laten horen. Dit is een deur die open staat voor allen die zich maatschappelijk betrokken voelen.

Heb je iets met radio,televisie of social media? Vertegenwoordig je een groep of geluid? Heb je een positieve geest en ben je jong van hart? Dan kan jij misschien wel ons team komen versterken. Stuur even een mailtje met motivatie naar: info@samen1.nl want samen zijn wij de lokale omroep.

De lokale omroep: dat doe je samen!

Het ontstaan van Samen1

Wie zijn de mensen achter Samen1? Je hebt vast wel gehoord of gelezen dat de Valouwe Media Stichting (VMS) eind 2020 de uitzendlicentie als lokale omroep voor Apeldoorn toegewezen kreeg door de gemeenteraad van Apeldoorn. En daar zit een geschiedenis achter…

Van Valouwe Media Stichting naar Samen1

De stichting achter de lokale omroep is dus de Valouwe Media Stichting. Voor de omroep zelf hebben we gekozen voor de naam Samen1. Hiermee willen we dus vooral uitdragen dat we er voor iedereen binnen én buiten Apeldoorn zijn. Een verbindende factor in de samenleving.

(Lokale) omroepveteranen

Deze omroep bestaat uit mensen die al lang aan de weg timmeren. De drijvende krachten achter Samen1 zijn al sinds de jaren ’90 van de twintigste eeuw actief op het gebied van (lokale) radio en televisie in en buiten Apeldoorn. Uit die ervaring is ook de visie voor de lokale omroep ontstaan. Een visie waarbij de inwoner centraal staat en deze inwoner op zijn of haar eigen manier toegang krijgt tot lokale radio, tv én andere nieuwsbronnen.

Van lineair naar on-demand en van ether naar kabel en DAB+

De wereld verandert continu. Waar vroeger de lokale omroep via een transistorradio in de keuken beluisterd werd, verlangd de nieuwe generatie anno nu naar content waar en wanneer die dat wil. Daarom verzorgen wij naast de traditionele media ook moderne vormen zoals: on-demand. Dat laatste betekent dus luisteren of kijken op het moment dat het jou uitkomt. En via onze sociale media kanalen blijf je op ook op de hoogte.