Automobilist over de kop en de sloot in bij afrit A1

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
Foto: Incidenten Apeldoorn e.o.

Maandagavond rond 23:30u. vloog een automobilist meerdere keren over de kop bij een eenzijdig ongeluk op de afrit van de A1 bij Beekbergen. De man raakte gewond en moest met een ambulance naar het ziekenhuis.

Tijdens het nemen van de afrit raakte de bestuurder links in de berm een paaltje. Toen de man probeerde terug te sturen de weg op, raakte hij de macht over het stuur kwijt. Hierdoor kwam hij met zijn voertuig rechts in de berm terecht, waarna hij meerdere malen over de kop sloeg en onderaan het talud in een droge sloot tot stilstand kwam.

De man kon zelfstandig uit de auto komen. De gealarmeerde hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst troffen zij de zwaar beschadigde auto aan die enkele tientallen meters van de snelweg in de droge sloot lag. Agenten namen een verklaring van de bestuurder op. Uit een alcohol- en drugstest bleek, dat de man niet onder invloed was.

Het ambulancepersoneel heeft de man onderzocht, waarna besloten werd hem over te brengen naar het Gelre Ziekenhuis voor verdere behandeling. De zwaar beschadigde auto moest door een berger worden afgesleept.

Deel dit bericht: