Wandelen met het Apeldoorns Gidsen Collectief

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
Foto: Apeldoorns Gidsen Collectief

Het Apeldoorns Gidsen Collectief verzorgt op zondag 11 september twee interessante wandelingen door de binnenstad. Je zult met andere ogen naar je leefomgeving gaan kijken.

De eerste is een wandeling door het centrum, waarbij de gids vertelt over de geschiedenis van Apeldoorn. Je hoort dan hoe dit kleine dorpje uitgroeide tot een grote woonplaats. Het verzamelpunt is bij de hoek Hoofdstraat/Deventerstraat, voor de juwelier. De start is om 14:00u. en het einde rond 15:30u. De kosten zijn 5,- euro voor volwassen en 2,- euro voor kinderen tot 12 jaar.

De tweede wandeling heeft als thema Apeldoorn ‘Toen en Nu’ en start in het CODA Café met een kopje koffie of thee. Na een rondleiding door de bibliotheek volgt een verrassende wandeling door de binnenstad. De gids leidt je door de Korte Nieuwstraat en Krommenhoek en ook langs bijzondere moderne architectuur, zoals CODA, Gigant en ACEC. Het verzamelpunt is bij de ingang van CODA aan de Vosselmanstraat 299. De start is om 13.30u. en het einde om 16:00u. De kosten zijn 10,- euro, inclusief koffie en thee. Aanmelden voor deze wandeling gaat via www.coda-apeldoorn.nl/l/agenda

Deel dit bericht: