Linthorst toekomstige warmteleverancier in gasloos Kerschoten

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
Fot: Kerschoten Energieneutraal
Partners samenwerking Kerschoten Energieneutraal

In de ontwikkeling van een warmtenet in de Apeldoornse wijk Kerschoten is een belangrijke stap gezet. Ook warmteleverancier Linthorst heeft de samenwerkingsovereenkomst ondertekend met projectgroep Kerschoten Energieneutraal.

Linthorsts zusterbedrijf Wij Maken Energie wordt straks verantwoordelijk voor de warmte van de bewoners. De rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de rand van de wijk wordt straks de warmtebron voor het warmtenet waarbij 3.000 woningen van het gas af kunnen.

Het is de bedoeling om de warmte die nu wegstroomt in de IJssel te gebruiken om gebouwen te verwarmen. Maar het is nog niet zeker of het warmtenet er komt. Halverwege 2023 kan de projectgroep daar meer over zeggen. In de tussentijd blijven bewoners en bedrijven in de wijk op de hoogte via de nieuwsbrief. Begin 2023 komt er ook een informatiebijeenkomst voor de mensen in de wijk.

Voor de aanleg van het warmtenet heeft het rijk in 2020 een subsidie gegeven van 7,3 miljoen euro. De partners doen hun uiterste best om te zorgen dat het warmtenet er ook echt komt.

Je leest hier alles over op Kerschoten energieneutraal.

Deel dit bericht: