Fractie van GB Apeldoorn verder als BVNL Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 15 oktober 2022, 22:37
Foto: Rob Voss

De fractie van GB Apeldoorn gaat vanaf vandaag verder als BVNL Apeldoorn. Daarmee sluit deze fractie zich aan bij de partij van kamerlid Wybren van Haga. Een opvallende keuze voor een lokale fractie die de verkiezingen in ging met de leuze “Minder Den Haag in Apeldoorn”.

Door: Monique Wolters

Fractievoorzitter Antoon Huigens meldt dat BVNL inderdaad staat voor Belang van Nederland, maar dat inwoners van de gemeente Apeldoorn ook Nederlanders zijn, die zwaar geraakt worden door het landelijk beleid waartegen lokaal eigenlijk niets ingebracht kan worden. De fractie blijft de gemeentebelangen en het verkiezingsprogramma waarmee GB Apeldoorn in de raad werd gekozen als leidraad aanhouden.

Dus blijft deze nieuwe partij in de raad vraagtekens zetten bij de “witte kastjes”, het uit handen geven van een wifi-netwerk aan een multinational en zonnepanelen op cultuurhistorische landbouwgrond.

Talitha Laros, vice-voorzitter van de fractie, vult aan dat de aansluiting bij de snel groeiende BVNL-familie heel goed voelt. Het biedt volgens haar de mogelijkheid om de grote zorgen van inwoners, ondernemers en boeren direct in het hart van het parlement aan te kaarten.

Beide fractieleden benadrukken zich hard te zullen blijven maken voor grondrechten en inspraak van bewoners, zoals al eerder zichtbaar werd in hun kritische standpunt over de coronamaatregelen.

Deel dit bericht: