Volkssterrenwacht Bussloo organiseert eigen Black Friday

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 24 november 2022, 17:11
Foto: Volkssterrenwacht Bussloo

Op vrijdag 25 november is het Black Friday. Volkssterrenwacht Bussloo geeft een originele draai aan deze dag door een lezing te organiseren over de zwartste en meest mysterieuze objecten in het heelal: zwarte gaten.

Door: Tareja Jannink

Tijdens deze avond zal Frank Vermeulen uitleg geven over zwarte gaten. Wat zijn zwarte gaten, hoe ontstaan ze, wat zijn hun eigenschappen en hoe kunnen we ze toch waarnemen en fotograferen, terwijl ze geen straling uitzending? Al deze vragen en meer zullen vrijdagavond beantwoord worden.

Wil jij ook meer weten over zwarte gaten? Je bent van harte welkom op vrijdagavond bij Volksterrenwacht Bussloo aan de Bussloselaan 4. De deuren gaan om 19:30u. open en de lezing van Frank Vermeulen zal van 20:00u. tot 22:00u. duren. Tussendoor zal er een pauze zijn. Verder is er de mogelijkheid, als het weer het toelaat, om met de telescoop zelf naar de sterrenhemel te kijken.

De entree bedraagt voor volwassenen 6 euro en voor kinderen tot en met 14 jaar 3 euro. Aanmelden is niet nodig, maar wees op tijd, want vol is vol.

De lezing is ook te volgen via een livestream op het Youtube-kanaal van Volkssterrenwacht Bussloo.

Voor meer informatie kan je kijken op de website van Volkssterrenwacht Bussloo.

Deel dit bericht: