Torentje stadhuis kleurt oranje op 25 november

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 28 november 2022, 10:12
Foto: Monique Wolters

Morgen wordt het torentje op het stadhuis van Apeldoorn oranje verlicht. Hiermee haakt de gemeente aan bij de internationale campagne Orange the World.

Door: Monique Wolters

Die campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De kleur oranje is het symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Met Orange the World vragen meer dan honderd landen aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

In Nederland is dat helaas ook nodig, want maar liefst 45 procent van de vrouwen en meisjes krijgt te maken met geweld. In het kader van deze actie gaat wethouder Anja Prins zondag 27 november op pad met Soroptimistclub Apeldoorn en Apeldoorn SorgeLoo’s. Zij gaan met natuurlijke graffiti oranje handjes spuiten op verschillende plekken in Apeldoorn om meer aandacht voor dit thema te krijgen.

Je kunt meehelpen het taboe te doorbreken en de cultuur te veranderen door de Medestander Pledge te ondertekenen. Wil je kans maken op een Orange the World-chocoladereep? Stuur dan een foto van je ingevulde steunbetuiging naar het Instagram-account van de gemeente.

Deel dit bericht: