LHBTQIA+community in de spotlights bij GIGANT en Orpheus

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 25 november 2022, 13:20
de alex klaasen revue snowponies (c) mark engelen
Foto: Mark Engelen

Vrijdag 9 en zaterdag 10 december zetten GIGANT en Theater Orpheus de Regenboog-community van Apeldoorn in de spotlights. Na afloop van de voorstelling van Alex Klaasen op vrijdag in Orpheus is er een gezellige afterparty en zaterdag is de eerste editie van het LHBTQIA+ feest CRUSH! in GIGANT. 

Door: GIGANT

Op 9 december is het Paarse Vrijdag. In dat kader programmeert Orpheus de voorstelling ‘’Snowponies, Een ‘’Merrie’’ Christmas’’ van Alex Klaasen. ‘’Jezelf kunnen zijn’’ is een terugkerend thema in zijn shows. Het theater heeft middelbare scholieren die zich inzetten voor de GSA van hun school uitgenodigd voor de voorstelling. GSA’s (Gender & Sexuality Alliance’s) zijn allianties waarin jongeren zich inzetten voor een school waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Met dit gebaar bedankt Orpheus hen dat zij ervoor zorgen dat hun school een veilige plek is voor iedereen. Na afloop van de voorstelling wordt de gezellige afterparty ‘’Vier de Paarse vrijdag’’ georganiseerd voor de LHBTQIA+community in Apeldoorn met muziek op Podium O55 in Orpheus. Deze is niet alleen bedoeld voor bezoekers van de voorstelling; iedereen is welkom.

Ook GIGANT heeft de missie om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. In dat kader organiseert het poppodium 10 december de allereerste editie van CRUSH!, hét Apeldoornse LHBTQIA+ feest. Met de naam ‘The Candy Edition’ worden de bezoekers uitgenodigd uit om in hun meest extravagante outfit te komen.

Tickets voor Alex Klaasen zijn verkrijgbaar via orpheus.nl/snowponies (prijzen vanaf 31,50 euro). De voorstellingen beginnen om 19:00u. en om 21:00u. Vanaf 20:00u. vindt het gratis toegankelijke ‘’Vier de Paarse vrijdag’’ plaats in Orpheus, met muziek op Podium O55. Na afloop van de tweede voorstelling komen Alex Klaasen en zijn crew tijdens de afterparty een bezoekje brengen aan de GSA-leerlingen.

Voorverkooptickets kosten 12,50 euro voor CRUSH! (16+) en zijn verkrijgbaar via gigant.nl/clubnacht/crush. Het event start om 21:00u en gaat door tot 02:00u. Bezoekers van de voorstelling van Alex Klaasen kopen hun ticket voor 5,- euro. Op de avond zelf kosten tickets 15,- euro.

Deel dit bericht: