Veiligheid is een belangrijk thema in Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Christiaan Gijtenbeek | | Laatste update: 25 november 2022, 18:06
Foto: Sophie de Groot

De politie in Apeldoorn is tot beste van Nederland verkozen. Alhoewel uit de cijfers blijkt dat Apeldoorn objectief veilig is, zijn er tóch nog een aantal punten waar iets te verbeteren valt.

Door: Sophie de Groot

‘De subjectieve veiligheid is niet altijd goed’, aldus Hilferink van de VVD. ‘Een gebied kan wel veilig zijn, maar niet zo voelen’. Dit zou komen door bepaalde uitstralingen van mensen. Daarbij is er een stijgende lijn in de criminaliteit en dan met name de jeugdcriminaliteit. Jongeren komen steeds vaker in een crimineel circuit, dit komt voornamelijk door sociale media. Het is erg moeilijk om dit onder controle te krijgen ‘Het is een internationaal systeem’, aldus burgemeester Ton Heerts. 

Verder is het drugsgebruik onder jongeren, met name het gebruik van lachgas, een probleem volgens de gemeente Apeldoorn. Velen die onder invloed zijn, zitten achter het stuur. Dit heeft invloed op de verkeersveiligheid. Per 1 januari 2023 is lachgas verboden in Nederland. De gemeente hoopt dat zo een deel van het probleem wordt opgelost. Daarbij ziet Burgemeester Ton Heerts nog een andere belangrijke oplossing: ‘het is belangrijk dat kinderen gewoon wonen, werken en een goede, nette opvoeding krijgen’.

Deel dit bericht: