Matchingparty Buddy to Buddy in Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 6 december 2022, 13:51
apeldoorn buddy2buddy in orpheus. foto rob voss www.robvoss.nl
Foto: Rob Voss

Woensdag 30 november vond er weer een matchingparty van Buddy to Buddy Apeldoorn plaats, dit keer in Orpheus. Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen en hun stadsgenoten aan elkaar op basis van gedeelde interesses.

Door: Monique Wolters

Deze matchingparty is één van de vijf matchingsrondes die per jaar plaatsvinden. Per matchingsronde worden gemiddeld 25 koppels gekoppeld. Elke matchingsronde duurt vier maanden en tijdens die periode ontmoeten de buddy’s elkaar minimaal één per week. 

Hiermee wordt eenzaamheid onder nieuwkomers tegengegaan en gewerkt aan een stad waarin iedereen erbij hoort. De party begon met een kennismakingsspel waarbij de deelnemers met een vragenkaart andere deelnemers een beetje konden leren kennen. Daarna was het smullen met een echt Hollandse maaltijd met stamppotten, rookworst en gehaktballen (met vega voor degenen die geen varkensvlees eten).

Toen was het tijd voor de Buddy’s die aan elkaar zijn gekoppeld om elkaar te leren kennen. Dat gebeurde met een creatieve opdracht: ze moesten elkaar tekenen. En dat gaf een heel vrolijk sfeertje, want niet iedereen is natuurlijk een talent op dit gebied.

De ongeveer 25 nieuwe Buddy-koppels zullen elkaar de komende tijd veel gaan zien. Hier maken ze onderling afspraken over. Voor alle Buddy’s worden meerdere keren per jaar activiteiten georganiseerd. Daarmee richt de organisatie zich niet alleen op het één-op-één contact, maar wordt ook de mogelijkheid geboden om een breder netwerk op te bouwen.

Meer informatie vind je op Buddy to Buddy.

Deel dit bericht: