De gemeente gaat strooien

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
Foto: Gemeente Apeldoorn

Niet met snoepgoed, maar met zout. De maand december is weer begonnen. Dat betekent dat de winter in aantocht is en ook de kans op gladheid toeneemt. Om gladheid te voorkomen gaat de gemeente Apeldoorn strooien.

Door: Tareja Jannink

Het strooien gebeurt vooral op wegen waar veel verkeer rijdt, omdat strooizout alleen dan effectief is. Dit zijn hoofdwegen en -fietspaden, busroutes, ontsluitingswegen van wijken en bedrijventerreinen, wegen en (fiets)paden naar openbare voorzieningen (ziekenhuizen en verzorgingstehuizen), voetgangersgebied in het centrum en bij winkelcentra en de (hoofd)wegen in woonwijken.

De strooiwagens zullen volgens een vast schema rijden en er zal ook preventief gestrooid worden op basis van de weersvoorspelling. Als het flink gesneeuwd heeft zal de gemeente eerst met sneeuwschuivers de weg sneeuwvrij maken.

De gemeente kan niet overal strooien en gladheid is ook niet altijd te voorkomen. Zelfs op plekken waar gestrooid is, kan het nog glad zijn doordat er te weinig verkeer rijdt en het zout niet werkt. Mensen wordt aangeraden voorzichtig te zijn als ze de weg op gaan en de weersvoorspelling goed in de gaten te houden.

Deel dit bericht: