Help mee de verbrande goederenwagens te redden

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
Foto: VSM

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij zamelt geld in om twee historische naoorlogse goederenwagens te kunnen restaureren die bij de brandstichting van 27 november zijn verwoest. De goederenwagens hebben veel schade opgelopen, maar zijn gelukkig nog wel te herstellen.

Door: Tareja Jannink

Naar schatting zal er 50.000 euro nodig zijn om dit unieke Nederlandse erfgoed te kunnen redden. De Hongaar, zoals de goederenwagens genoemd worden, bestaan uit het laatste exemplaar van een serie goederenwagens uit 1949 en een vierdeurswagen uit 1950. De wagens waren dankzij honderden uren aan vrijwilligerswerk de afgelopen jaren te bewonderen in de museale goederentrein van de VSM.

De VSM wil de wagens graag in oude glorie herstellen vanwege de historische waarde, maar kan dit vanwege de hoge kosten niet alleen. Het begin is er al dankzij bijdragen van Stichting Holland Spoor en firma Hupkes, maar elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Wil jij ook een bijdrage geven om de goederenwagens te redden? Dat kan via deze link of door te doneren op IBAN NL62RABO039 33 92 333 onder vermelding van “Herbouw Hongaar”.

Meer informatie is te vinden op de website van de VSM.

Deel dit bericht: