Geen actieve handhaving vuurwerkverbod Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 2 november 2021, 11:38
Vuurwerkverbod blijft gehandhaafd

De politie van Apeldoorn gaat het verbod op vuurwerk de komende jaarwisseling niet actief handhaven. Wel wordt er extra opgelet als het gaat om excessen of illegaal vuurwerk.

Burgermeester Ton Heerst van Apeldoorn wil het verbod meer tijd gunnen zodat de gemeenschap er ook aan gewend raakt. “Het heeft tijd nodig om te komen tot een feestelijke jaarwisseling zonder consumentenvuurwerk”, aldus burgemeester Ton Heerts. 

In Juli van dit jaar nam de gemeenteraad het besluit voor een algeheel verbod net zoals bijvoorbeeld in Amsterdam en Nijmegen. Politie en BOA’s hadden bezwaar tegen een algeheel verbod en de burgemeester had op zijn beurt weer problemen met de handhaving van zo’n verbod. Desondanks wilde burgermeester Ton Heerst niet ingaan tegen de gemeenteraad. 

Voor dit jaar komt er op het Zwitsalterrein een eindejaarsfeest met een vuurwerkshow rond het aftelmoment en ook in het Zuiderpark is er een evenement maar dan zonder vuurwerk. Rondom de Voorwaarst en Uddel kan men dan gaan genieten van een droneshow. 

Het streven van de gemeente is om over vijf jaar geheel vuurwerkvrij te zijn.  

Deel dit bericht: