Zero Waste Apeldoorn deelt 30 tips om afval te verminderen

— Regionieuws —

Regio |
Foto: Zero Waste Apeldoorn

Zero Waste Apeldoorn is een actie begonnen met 30 tips om afval te verminderen. We produceren namelijk ontzettend veel afval, terwijl dit vaak onbewust en zelfs onnodig is. Elke dag wordt er een leuke nieuwe tip gedeeld om mensen te informeren en een duurzaam en goedkoop alternatief te bieden voor producten die we dagelijks gebruiken. Benieuwd naar wat jij kan doen? Lees dan verder.

Door: Tareja Jannink

Wist jij bijvoorbeeld dat keukenpapier en wc-papier vaak gebleekt worden om het mooi wit te krijgen? Het is natuurlijk makkelijk om een velletje keukenpapier te pakken, maar wasbare doeken zijn eigenlijk net zo makkelijk in gebruik en beter voor het milieu. Voor wc-papier zijn er ook duurzame opties te vinden bij de supermarkten die niet gebleekt zijn.

Keukenpapier, maar ook wattenstaafjes en wattenschijfjes kunnen makkelijk vervangen worden door bijvoorbeeld wasbare wattenschijfjes of een washandje. Op deze manier bespaar je ook nog eens geld, aangezien je niet telkens wegwerpproducten hoeft te kopen.

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer producten te vinden die plasticvrij zijn, zowel qua inhoud als verpakking. Dit kunnen onder andere haarborstels, tandenborstels, tandpasta en afwasborstels zijn. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de shampoobars en andere producten van het Apeldoornse HappySoaps. De Gimsel Groenterij aan de Koninginnelaan helpt ook mee om afval te verminderen door statiegeld te geven op de glazen potten waar de producten in zitten.

Benieuwd naar alle 30 tips? Neem dan een kijkje op de Instagrampagina van Zero Waste Apeldoorn.