Nieuwe tentoonstelling van De Pretentielozen

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air20230103 tentoonstelling de prententielozen de pretentielozen
Foto: De Pretentielozen

In de voorjaarsvakantie, vanaf zaterdag 26 februari tot en met zondag 5 maart, is er heel veel moois te zien in de thuisbasis van kunstenaarsclub De Pretentielozen.

Op de eerste plaats is er buiten, voor het gebouw, dankzij de de gemeente Apeldoorn een spiksplinternieuwe bestrating gerealiseerd. Hoewel zeker het aanzien waard, hoef je daar niet voor te komen kijken. Het draait natuurlijk om wat er binnen gebeurt:  een tentoonstelling met meer dan 60 werkstukken, gemaakt door de enthousiaste leden.

Schilderijen, tekeningen, beelden van steen en hout, keramiek en diverse andere technieken: alles is te bewonderen en van dichtbij te bekijken op deze prachtig ingerichte tentoonstelling.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken vanaf zaterdag 26 februari t/m zondag 5 maart, dagelijks van 13:00 tot 17:00u. Er zijn steeds enkele leden aanwezig, waarvan sommigen ook aan het werk, om tekst en uitleg te geven of een rondleiding te geven.

Het gebouw is geheel rolstoelvriendelijk, dus iedereen is van harte welkom.

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 26 februari om 14:00u. Er wordt dan ook bekendgemaakt wie, volgens het oordeel van een deskundige jury, een prijs krijgt voor het mooiste schilderij (2D) en het mooiste beeld (3D).

De tentoonstelling wordt gehouden in het atelier aan de Dovenetel 21. Hier werken wekelijks ruim 100 mensen in groepjes, onder begeleiding van een deskundige kunstenaar (schilder/beeldhouwer). Zo zie je tijdens de tentoonstelling waar al dat moois vandaan komt.

Kijk voor alle informatie hierover op www.de-pretentielozen.nl. Voor vragen kun je mailen naar info@depretentielozen.nl.

Deel dit bericht: