Het is de Week van de Circulaire Economie

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
Foto: De Week van de Circulaire Economie

Van 6 februari tot en met 11 februari zal er tijdens de Week van de Circulaire Economie extra aandacht worden besteed aan het verminderen van afval, het zorgvuldig gebruiken van grondstoffen, recyclen en duurzaam ondernemen. Landelijk worden er verschillende evenementen georganiseerd, ook in Apeldoorn.

Door: Tareja Jannink

Op dinsdag 7 februari van 09:00u. tot 12:00u. is er een kennis-en netwerksessie ‘E-waste bestaat niet’. Dit wordt gehouden in het New Tech Park. De interactieve ochtend zal in het teken staan van het hoe en waarom tegengaan van e-waste. Elektronisch en elektrisch afval neemt namelijk sterk toe, terwijl het hergebruikt kan worden. Er zal onder andere informatie gegeven worden over welke apparaten en onderdelen wel en niet makkelijk te repareren of verkopen zijn. Aanmelden kan via deze link.

Wil je meer algemene tips over een afval-en verspillingsvrije leefstijl? Dan kan je je aanmelden voor de webinar van Zero Waste Apeldoorn op diezelfde dinsdag 7 februari van 19:30u. tot 20:30u. Aanmelden kan via deze link.

Vrijdag zal de eerste workshop van ‘Repareren kun je leren’ tussen 15:00u. en 16:30u. bij Foenix gegeven worden. Aanmelden kan nog steeds via deze link.

Om de Week van de Circulaire Economie af te sluiten kan je zaterdag in het CODA ExperienceLab tijdens een workshop van Zero Waste Apeldoorn je eigen duurzame deodorant maken. Je bent van harte welkom van 10:00u. tot 13:00u. en aanmelden kan via deze link.

Deel dit bericht: