Gemeente Apeldoorn wil jongerenorganisatie Bloksco opheffen

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
Foto: Sophie de Groot
Foto: Sophie de Groot

De Apeldoornse gemeente wil per juli 2023 de jongerenorganisatie Bloksco, gelegen in Zuidbroek, opheffen. Vrijwilliger bij Bloksco, Daniël Bloemendaal, kwam bij de raad langs om een betoog te houden. Hij wil graag toestemming voor het voortbestaan van de jongerenorganisatie en een gepaste standplaats. 

Door: Sophie de Groot

Bloksco organiseert hun evenementen in het Kristal, een ontmoetingsplek in Zuidbroek. De jongeren in Zuidbroek zorgen echter voor problemen. Dit tot overlast bij ouderen die in het Kristal wonen. ‘Veel ouderen zaten er chagrijnig bij. Toen we met hen in gesprek gingen, beschuldigden ze ons van allerlei dingen, zoals jongeren in een parkeergarage, waar ze niet horen te zijn’.

Volgens Bloemendaal heeft Bloksco hard gewerkt aan hun participatie en is het mogelijk voor hun om, met de juiste hulp van de gemeente, zonder overlast voort te bestaan. Hij vraagt de gemeente dan ook om nogmaals over de beslissing na te denken. ‘We willen echt iets zien van betrouwbaarheid, voorspelbaarheid en gelijkwaardigheid.’

Deel dit bericht: