Jeugdhelden van Apeldoorn geëerd

— Regionieuws —

Regio |
Foto: gemeente Apeldoorn
Foto: gemeente Apeldoorn

Locoburgemeester Detlev Cziesso heeft samen met de kinderburgemeester Lian, vrijdag 19 november, jeugdlintjes uitgereikt aan drie jeugdhelden.

De drie jonge helden hebben zich belangeloos ingezet voor anderen. Dylan (10) heeft, toen er een nitraatbom afging, een driejarig jongetje uit deze gevaarlijke situatie gered. En daarna heeft Dylan het jonge kind, dat begrijpelijk overstuur was, naar zijn oma gebracht om getroost te worden. Dat was een zeer moedige heldendaad van Dylan die slechts 10 jaar is.

Jasmijn (14) zet zich in voor allerlei goede doelen en heeft toen zij deze zomer in Turkije op vakantie was meegeholpen met het blussen van de bosbranden die toen woedden. Jasmijn is sociaal bewogen en zet zich graag in voor anderen.

Helin (19) is als vrijwilliger actief bij de geloofsgemeenschap de Drie Ranken. Ook geeft ze leiding aan de jongste groep van haar scoutingclub en is ze actief lid van de pleegkinderraad van Pactum. Helin is een jongvolwassene die zich op verschillende manieren inzet voor anderen. De jeugdlintjes zijn thuis uitgereikt aan deze jonge helden.

Zij kregen niet alleen een jeugdlintje maar ook een taart en een optreden van een aantal jongeren van Circus Apeldoorn.