Veel politie op de been om ongeregeldheden te voorkomen

— Regionieuws —

Regio |
Foto: Pascal Wijngaards
Foto: Pascal Wijngaards

Afgelopen maandagavond werd er via Social Media aangekondigd dat er gedemonstreerd zou worden tegen de Coronamaatregelen. 

Opgeroepen werd om zich rond 20:00u. te verzamelen op de rotonde De 3 Maagden in de wijk De Maten. De Politie had groot ingezet om ongeregeldheden en rellen te voorkomen.

Omstreeks half 9 waren er ongeveer 100 mensen bij de rotonde die hoofdzakelijk toeschouwers waren en uit nieuwsgierigheid kwamen kijken. Door de aanwezigheid van de politie bleef het relatief rustig en van protest was niet echt sprake. Af en werd er vuurwerk afgestoken maar de politie liet duidelijk de aanwezigheid voelen door bijvoorbeeld preventief auto’s te controleren.

Rond 21:30 sloeg de sfeer toch nog om. Er werden stoeptegels uit het trottoir gehaald en een verkeersbord kwam op de rotonde terecht. Dat was het moment voor de politie om iedereen te verzoeken om huiswaarts te keren. De oproep van de bijeenkomst bleef uiteindelijk dus bij een klein opstootje en een escalatie zoals in Rotterdam en Enschede bleef dus gelukkig uit