Bezoek gratis het Verhaal van Gelderland Festival

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 24 mei 2023, 11:44
air 20230826 festival 4 (adams photography)
Rare jongens die Romeinen...
Foto: Adams Photography

Stap terug in de tijd en beleef de Gelderse geschiedenis als nooit tevoren. Op 26 en 27 augustus komt de Gelderse geschiedenis tot leven rondom kasteel Cannenburch in Vaassen. 

Ontmoet Romeinen, middeleeuwse ridders en soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Bezoek optredens van verschillende artiesten. Doe mee met diverse activiteiten en luister naar de verhalen over bijzondere periodes uit de geschiedenis van Gelderland. Het weekend is gratis te bezoeken. Voor iedere geschiedenisliefhebber, groot of klein, is er wat te beleven.

Het Verhaal van Gelderland Festival staat dit jaar volledig in het teken van het thema Land & Water. In de geschiedenis van Gelderland spelen land en water een belangrijke rol. De rivieren zorgden voor vruchtbare grond en levendige handelsroutes, maar leverden soms ook problemen en verdeeldheid. Tijdens het festival ontdek je deze geschiedenis zelf. 

Het Verhaal van Gelderland Festival is een initiatief van Erfgoed Gelderland in samenwerking met diverse erfgoedorganisaties en Cultuur Oost vanuit het programma ‘Meedoen is de Kunst’, Geldersch Landschap & Kasteelen, Omroep Gelderland en Cranenburgh events. Meer informatie en het volledige programma vind je op verhaalvangelderland.nl/festival.

air 20230826 festival 1 jan adelaar
air 20230826 festival 2 jan adelaar
air 20230826 festival 3 jan adelaar

Deel dit bericht: