Campagne ‘Ontzorg de Mantelzorger’ van start

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 24 mei 2023, 15:03
air 20230524 ontzorg mantelzorger jaap beekman
Lineke Maat van de Kap (links) overhandigt Gigant-directeur Dirk de Bruin de eerste poster van de campagne ‘Ontzorg de Mantelzorger’
Foto: Jaap Beekman

Met het ophangen van een affiche in de foyer van Filmtheater Gigant is de campagne ‘Ontzorg de Mantelzorger’ gelanceerd. Het doel? Mantelzorgers een welverdiende pauze geven om even te ontspannen, bij te komen en op te laden.

Nederland telt maar liefst 4,4 miljoen mantelzorgers die dag in dag uit klaarstaan voor hun naasten. Zij zorgen onvoorwaardelijk voor hun partners, ouders, kinderen, vrienden of buren die extra ondersteuning nodig hebben. Maar wat als de mantelzorger behoefte heeft aan een moment voor zichzelf? Een avondje naar de bioscoop, een dagje uit, een weekendje weg of gewoon even lekker sporten; het lijken kleine dingen, maar voor een mantelzorger is dit vaak een onbereikbare luxe. 

Daar wil stichting de Kap met de campagne ‘Ontzorg de Mantelzorger’ verandering in brengen. De campagneposters zijn deze zomer op meerdere locaties in Apeldoorn te zien. Door middel van deze campagne wil men Apeldoorners oproepen om een mantelzorger te ontzorgen. Dat kan door als vrijwilliger de zorg een paar uurtjes over te nemen, zodat de mantelzorger er even tussenuit kan.

Je hoeft geen professionele zorgverlener te zijn om de taken van een mantelzorger tijdelijk over te nemen. Aanmelden kan bij de Kap door te bellen met 055 529 55 20 of te mailen naar info@dekap.nl. Kijk voor meer informatie op www.tinyurl.com/mantelzorgvervanging.

Deel dit bericht: