Koningin Máxima op bezoek bij Aventus in Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 25 mei 2023, 14:20
air 20230524 maxima aventus omroep gelderland
Foto: Omroep Gelderland

Koningin Máxima heeft woensdag 24 mei een werkbezoek gebracht aan de mbo-opleiding van Aventus in Apeldoorn. Het bezoek stond in het teken van drie schuldhulpmethoden. Deze methoden richten zich op respectievelijk financiële educatie, advies aan ondernemers en hulp aan mensen onder bewindvoering en worden in samenwerking met SchuldenlabNL opgeschaald door heel Nederland.

Koningin Máxima kreeg eerst een korte toelichting op de inhoud van de drie schuldhulpmethoden en de doelgroepen. Aansluitend woonde zij een deel van de les bij. Het interactieve lesprogramma ‘Money Start’ is gemaakt voor leerlingen tussen de 14 en 18 jaar in het mbo om financiële vaardigheden te bevorderen en schulden te voorkomen.

Na de les sprak nam Koningin Máxima deel aan twee gesprekken over ‘Over Rood’ en ‘Plinkr.Hub’. ‘Over Rood’ is een vrijwilligersorganisatie door én voor ondernemers die ondersteuning biedt bij schulden, helpt bij het wegwerken van administratieve achterstanden bij bedrijfsbeëindiging en begeleidt bij een (door)start.  

‘Plinkr.Hub’ is een methode die een digitaal traject biedt voor mensen onder bewindvoering om hun financiële vaardigheden en zelfvertrouwen te bevorderen zodat zij uiteindelijk weer zelfstandig hun geldzaken kunnen regelen.

Dan is er nog de Stichting SchuldenlabNL, een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen. Deze heeft als doel om Nederland schuldenzorgvrij te maken. Koningin Máxima is erevoorzitter van SchuldenlabNL.

Deel dit bericht: