Burgemeester Ton Heerts spreekt over “spookhuizen” in Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Christiaan Gijtenbeek | | Laatste update: 26 mei 2023, 10:36
spookhuis
Hanna Barbera

Donderdagavond werd er in de gemeenteraad van Apeldoorn gesproken over veiligheid. Er komen veel signalen van onveiligheid bij de gemeente Apeldoorn binnen.

Heerts sprak over een ondercapaciteit aan bemensing inzake de veiligheidsvraagstukken binnen de gemeente. Ook diverse locaties zoals het Amaliapark en het Centraal Beheer terrein worden door bewoners als onveilig ervaren. Burgemeester Heerts gaat deze week praten met bewoners van deze locaties om te horen over hoe de veiligheid ervaren wordt.

Ook gaf Heerts aan dat extra handhaving niet altijd een oplossing is. We moeten samen als gemeente deze problemen oplossen. Heerts gaf aan dat Apeldoorn regelmatig te maken heeft met zorgfraude. Er wordt misbruik gemaakt van zorgverleningsgelden.

Ook vinden er in de huizenverhuurmarkt criminele activiteiten plaats. Heerts gaf aan dat Apeldoorn te maken heeft met “spookhuizen”. Wie er wonen is soms onduidelijk. Apeldoorn is dit nu in kaart aan het brengen.

Afgelopen weekend is Heerts druk bezig geweest met de grote brand aan de Veenhuizerweg bij Buitenhuis groepsuitjes. Uit deze brand volgde in de omgeving een NL Alert om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. Voor Apeldoorn was dit de eerste keer dat er een NL Alert uit ging.

Uit deze situatie heeft de gemeente Apeldoorn weer dingen geleerd en ervaren waar er nog verbeterpunten nodig zijn.

Heerts is op bezoek geweest bij de gedupeerden van de brand en de omwonenden. Hij sprak met deze mensen over de ontstane situatie.

Deel dit bericht: