Leer de geschiedenis van Apeldoorn kennen met de Stadswandelingen

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 11 januari 2024, 21:49
Stadswandeling gidsencollectief Apeldoorn
Stadswandeling gidsencollectief Apeldoorn
Foto: Apeldoorns Gidsen Collectief

Het Apeldoorns Gidsen Collectief heeft voor komend weekend weer een paar mooie wandelingen door Apeldoorn georganiseerd. Zo zijn er zaterdag en zondag maar liefst drie wandelingen

Water in de stad: zaterdag 10 juni

Apeldoorn heeft zijn bestaan vooral te danken aan de Grift, een kleine gekanaliseerde beek die dwars door de stad stroomt. Ook het Apeldoorns Kanaal is belangrijk geweest voor de ontwikkeling van Apeldoorn. Startpunt van deze wandeling is aan de Brinklaan hoek Nieuwstraat bij het pannenkoekenhuis.

Centrumwandeling: zondag 11 juni

Deze centrumwandeling geeft een goed overzicht hoe Apeldoorn zich van een boerendorpje in de 19e eeuw ontwikkelde naar een stad van betekenis anno nu. De gids vertelt dit bijzondere verhaal aan de hand van foto’s en gebouwen en neemt je mee naar interessante plekken in de Apeldoornse binnenstad. Startpunt: hoek Hoofdstraat/ Deventerstraat vóór de juwelierszaak.

Wijk Berg en Bos: zondag 11 juni

Een wijk met een boeiende ontstaansgeschiedenis en bijzondere architectuur. Startpunt: Fletcher Hotel Apeldoorn op de hoek van de Jachtlaan en de Soerenseweg

Voor alle wandelingen geldt starttijd om: 14:00u./duur 1,5 uur/5 Euro p.p. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie vindt je op de website van het gidsencollectief.

Deel dit bericht: