Gitaarcafé Apeldoorn overvol met aanmeldingen

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20230608 kim andre gitarencafe
Foto: Gitarencafé

Vanavond is de 13e editie van de Gitaarcafe Apeldoorn. Een event waar (gitaar)muzikanten hun muziek kunnen laten horen. Het kan variëren van covers tot eigen nummers, jong of oud het maakt allemaal niet uit. Vanaf vanavond kun je voor het eerst ook met een elektrisch gitaar meespelen. 

Dit idee begon allemaal bij Gitaarcafé Borne waar Andre van Garling, een Apeldoorns muzikant, weleens kwam. Hij werd geïnspireerd en begon een gitaarcafé event te organiseren in Apeldoorn samen met zijn duo Kim Anne. Dit idee werd enthousiast opgevangen door de eigenaren van brouwerij en proeflokaal Puik Bieren. Sinds de eerste try out op 16 juni 2022 word dit event maandelijks georganiseerd de bierbrouwer. 

Het gitaarcafe biedt een laagdrempelige open podium waar gevorderde artiesten maar ook beginnende artiesten hun muziek kunnen laten horen die ze hebben voorbereid. “Een jamsessie kan soms een hoge drempel zijn voor muzikanten, maar bij het gitaarcafe mag je hetgeen wat je op je gitaar wil spelen voorbereiden”, aldus Andre.  De eis is dat er minimaal met een gitaar gespeeld moet worden, maar daarnaast kun je ook met andere instrumenten spelen zoals een viool of fluit. Voor meer informatie en data op: gitaarcafeapeldoorn.nl

Deel dit bericht: