Buurtbewoners Albaplas niet blij met het nieuwe bestemmingsplan

Regionieuws

Regio | Door: Christiaan Gijtenbeek |
  • Foto: Christiaan Gijtenbeek
  • Foto: Christiaan Gijtenbeek

Het gebied rondom de voormalige Albaplas tussen Lieren en Loenen wordt, als het aan de gemeente ligt, anders ingericht.

Volgens de gemeente Apeldoorn is dit gebied naast gelegen bij Camping De Bosgraaf, prima geschikt voor recreatieve doeleinden. Op het Landgoed het Esse zullen diverse gebouwen verrijzen. Het landgoed krijgt een functie als een ontmoetingslandgoed. Aangekleed met veel natuur en fruitbomen.

De ontmoetingen zijn voornamelijk gericht op vergaderen, trainingen en cursussen, waarbij overnachtingen tot de mogelijkheden behoren. Mensen die hier komen, zoeken innerlijke rust al dus de eigenaren die ook aanwezig waren bij de PMA.

De buurtbewoners denken hier anders over en vinden dat de gemeente Apeldoorn de plannen niet goed moet keuren. Door de komst van het landgoed wordt het gebied drukker. Ook met het verkeer langs het kanaal.

De plannen lopen al 7 jaar en de eigenaren zijn klaar met het praten met de bewoners en vragen nu de gemeente om een besluit te nemen. De PVDA en de Partij van de Dieren konden zich niet direct vinden in de plannen. Het CDA en Lokaal Apeldoorn vinden het een prachtige invulling voor deze omgeving.

Deel dit bericht: