Henk Visch ontvangt 13e Wilhelminaring in CODA Museum

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
20230926 henk visch henk visch
Henk Visch

Op zaterdag 30 september 2023 ontvangt Henk Visch de 13e Wilhelminaring in CODA Museum Apeldoorn. Sieraadkunstenaar Evert Nijland ontwierp speciaal voor hem de ring.

De uitreiking vindt plaats tijdens een evenement met sprekers zoals Carin Reinders, directeur-bestuurder van CODA Apeldoorn, en Corrie van der Veen, bestuursvoorzitter van Stichting Wilhelminaring. De Wilhelminaring, een oeuvreprijs voor beeldhouwers, wordt elke twee jaar uitgereikt aan een in Nederland woonachtige beeldend kunstenaar ouder dan vijftig jaar.

Henk Visch, geboren in 1950 in Eindhoven, staat bekend om zijn onconventionele en tijdloze beelden. Zijn werk bestaat uit eenvoudige mensfiguren die op lichtvoetige wijze commentaar leveren op de ‘condition humaine’. Naast de ring krijgt Visch ook de opdracht om een kunstwerk te creëren voor het Sprengenpark in Apeldoorn van de gemeente Apeldoorn. In maart 2024 zal CODA Museum een tentoonstelling van zijn werk presenteren.

De Wilhelminaring is eerder toegekend aan vooraanstaande Nederlandse beeldhouwers, waaronder Carel Visser, Maria Roosen en Joep van Lieshout.

Deel dit bericht: