Bezorgdheid Beekbergen vanwege komst asielzoekers blijft

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 2 oktober 2023, 10:19
air 20230929 fletcher hotel veluwse bos fletcher
Opvang locatie in Beekbergen
Foto: Fletcher Hotels

Inwoners van Beekbergen uiten grote zorgen over de aangekondigde komst van tachtig minderjarige asielzoekers naar hun dorp. Burgemeester Ton Heerts heeft na een gesprek met de dorpsraad beloofd extra beveiliging te bieden in reactie op deze bezorgdheid.

Bewoners van Beekbergen maken zich al langer zorgen over wat zij zien als een overmatige instroom van mensen van buitenaf, die volgens hen het karakter van hun dorp aantast. Met de aanwezigheid van zorgbehoevenden, arbeidsmigranten en de reeds bestaande groep van 160 asielzoekers voelen de dorpsbewoners dat de druk op hun dorp te hoog is geworden. Ze vinden dat de verhouding zoekraakt.

De inwoners ervaren overlast, waaronder alcoholgebruik op straat, wildplassen, luide muziek en zwerfafval. Desondanks staat de gemeenschap open voor nieuwkomers en willen ze de jonge asielzoekers verwelkomen met kleine attenties, zoals schaakborden en een kist Betuwse appels. Niettemin zijn de bewoners van mening dat het nu te ver gaat en dat er een grens is bereikt wat betreft de instroom van nieuwkomers.

Deel dit bericht: