Winnaar Zilveren Camera 2022 komt naar Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 2 oktober 2023, 10:17
air 20230929 eddy van wessel nieuwsblad huizen
Fotograaf Eddy van Wessel

Fotograaf Eddy van Wessel, winnaar van de Zilveren Camera 2022, komt naar Apeldoorn voor een ‘meet & greet’ tijdens het Fotofestival 2023. Bezoekers krijgen de kans om niet alleen de tentoonstelling te bekijken, maar ook te luisteren naar het verhaal van deze gerenommeerde fotograaf.

Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Photo, is enthousiast over zijn komst en noemt het een unieke kans om een topfotograaf te ontmoeten en met hem in gesprek te gaan over zijn werk en de prestigieuze prijs. De ‘meet & greet’ vindt plaats op maandagavond 2 oktober om 19.30 uur in Wijkcentrum De Stop/CODA De Maten, Violierenplein 101 in Apeldoorn. Toegang is gratis, maar aanmelden via Eventbrite is wel aan te raden.

Het Fotofestival 2023, georganiseerd door Apeldoorn Photo, biedt fotografen van alle niveaus een podium. Dit jaar zijn er meer dan 10 exposities te zien in de stad, waaronder de landelijk bekende tentoonstelling de Zilveren Camera, de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentairefotografie in Nederland.

Eddy van Wessel staat bekend om zijn werk in oorlogsgebieden en zijn karakteristieke zwart-witfoto’s die emoties vastleggen. Zijn tentoonstelling is te zien in Wijkcentrum De Stolp / CODA De Maten van 29 september tot en met 22 oktober 2023. Meer informatie over het Fotofestival is te vinden op de website van Apeldoorn Photo.

Deel dit bericht: