Drie voertuigen zwaar beschadigd bij ongeluk Beekbergerweg Loenen

Regionieuws

Regio | Door: Dieke Zeën | | Laatste update: 2 oktober 2023, 10:14
air 20230930 ongeval loenen witte bwm foto incidenten apeldoorn e.o.
Foto: Incidenten Apeldoorn e.o.

Op de Beekbergerweg (N786) tussen Beekbergen en Loenen heeft vrijdag aan het einde van de middag een zwaar ongeluk plaatsgevonden. Bij het ongeluk waren drie personenauto’s betrokken. Een bestuurder raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 17:00 uur nadat de bestuurder van een grijze Nissan de bocht niet nam en rechtdoor reed. De automobilist kwam hierdoor op de verkeerde weghelft terecht, ramde een witte BMW, die op zijn beurt weer een lantaarnpaal ramde, en een Volvo. De ravage na het ongeluk was groot. Drie zwaar beschadigde auto’s, verspreid over enkele tientallen meters, en een lantaarnpaal die volledig in de kreukels lag.

Vlak na het ongeluk zijn er twee ambulances en meerdere politiewagens ter plaatse gekomen. Agenten hebben het verkeer geregeld en verklaringen opgenomen om duidelijk te krijgen wat er precies heeft plaatsgevonden. In de ambulances werden twee automobilisten nagekeken. Het ging om de bestuurder van de Nissan (die uiteindelijk tegen een boom tot stilstand is gekomen) en de bestuurder van de BMW.

Hoewel de schade aan alle drie de voertuigen groot is, raakte niemand ernstig gewond. De bestuurder van de Nissan is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De twee andere bestuurders kwamen met de schrik vrij.

De N786, een belangrijke route tussen Apeldoorn en Loenen, is lange tijd volledig afgesloten geweest wat resulteerde in lange files. Ook op de afrit van de A50 (afrit Loenen) kwam het verkeer vast te staan. Het verkeer werd om en om langs het ongeluk geleid. De provincie laat een installatiebedrijf komen voor de uit de grond gereden lantaarnpaal.

Deel dit bericht: