Vier chalets afgebrand op verlaten vakantiepark in Vaassen

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 10 november 2023, 12:54
Foto: Wikipedia

Vannacht, rond middernacht, brak er brand uit op een verlaten vakantiepark in Vaassen, nabij Apeldoorn. De brand verwoestte vier chalets, maar er vielen geen gewonden. Volgens de brandweer is er bij de brand wat asbest vrijgekomen, maar dit is beperkt gebleven tot het parkterrein zelf.

Opvallend is dat twee weken geleden ook al een brand woedde op hetzelfde vakantiepark, waarbij ook een chalet werd verwoest. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand, waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.

De gemeente Epe overweegt de voormalige camping in Vaassen, die eerder gesloten werd vanwege veiligheidsproblemen, te gebruiken als tijdelijke opvanglocatie voor maximaal 200 Oekraïense vluchtelingen. Het plan heeft afgelopen zomer tot bezorgdheid geleid onder de inwoners van Vaassen. Zij vrezen dat het opvangcentrum in de toekomst mogelijk voor asielzoekers wordt gebruikt.

In april 2022 werd het park gesloten vanwege veiligheidskwesties, waaronder gebrekkige brandveiligheid en tekortkomingen in gas- en elektriciteitsvoorzieningen. Het conflict tussen de gemeente en de beheerder leidde tot de sluiting van het hele park.

Deel dit bericht: