D66 vraagt aandacht voor het voormalig Centraal Beheer gebouw

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
apeldoornse berlijnsemuur
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Het Centraal Beheer gebouw in Apeldoorn staat leeg en verwaarloosd. Het gebouw, ontworpen door Herman Hertzberger, wordt vaak als lelijk beschouwd en staat ter discussie. D66 Apeldoorn wil het behouden als cultureel erfgoed en organiseert een lezing en debat op vrijdag 20 oktober in Orpheus Apeldoorn.

De lezing, getiteld “Een Toekomst voor het Centraal Beheer Gebouw, Apeldoorn: De Waarde van Retro-Gebouwen uit de Jaren 60/70,” Met o.a. Herman Hertzberger, Laurens Jan ten Kate (directeur architectuurstudio Herman Hertzberger) en Kees Somer (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed) en wethouder Peter Messerschmidt, Na de lezing wordt de film “The Proof of the Pudding” vertoond, die de transformatie van het gebouw belicht.

D66 Apeldoorn nodigt het publiek uit om deel te nemen aan het gesprek over het behoud van dit iconische gebouw. Het evenement vindt plaats op vrijdag 20 oktober van 15:30 tot 17:30 uur in Theater Orpheus, zaal 6. Parkeren is beschikbaar in Parkeergarage Orpheus, en pauzedrankjes zijn voor eigen rekening.

Deel dit bericht: