Hulphond voor Carola

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 16 oktober 2023, 16:23
air 20231011 carola hulphond
Carola met haar hulphond

De 35-jarige Carola de Weerd uit Apeldoorn is onlangs een inzamelingsactie begonnen om de aanschaf van een psychosociale hulphond te kunnen bekostigen. Daarmee doet zij een beroep op iedereen die haar hierin financieel wil steunen; de hulphond is een noodzaak voor haar.

Door: Donya Tijdink

Op deze manier zou het mogelijk kunnen worden voor Carola om de zeer kostbare hulphond aan te schaffen die op geen enkele andere manier vergoed wordt. Een hulphond kan Carola’s levenskwaliteit in grote mate verbeteren; zo kan ze dan weer aan bepaalde dagelijkse (sociale) activiteiten deelnemen die op dit moment bijna onmogelijk zijn.

Zo kan zij dan bijvoorbeeld na lange tijd weer iets met haar gezin gaan ondernemen. De PTSS (Posttraumatische Stress-Stoornis) en ME/CVS (Chronisch Vermoeidheidssyndroom) die Carola heeft, zorgen ervoor dat zij nauwelijks meer kan functioneren. Een getrainde hulphond kan onder andere helpen door haar in stressvolle situaties een seintje te geven voordat zij zich daar zelf bewust van is. Dieren registreren vaak veel eerder bepaalde spanning.

Door middel van deze zogenaamde crowdfunding kan iedereen (online) een zelf te bepalen bedrag doneren. Deze individuele crowdfunding wordt mogelijk gemaakt door “Steunactie”; een initiatief van Sponsor Europe B.V., sinds 2003 actief met het helpen van de brede non-profit sector via fondsenwerving en geldinzamelingsacties. Als je Carola ook wilt steunen, dan kun je dat doen door een donatie via de website steunactie.nl.

Deel dit bericht: