Geen ‘Roots in the Woods’ festival dit jaar

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 16 oktober 2023, 15:43
air 20231013 roots in the woods 2023 01 sven scholten
Foto: Sven Scholten

Het jaarlijkse herfstfestival Roots in the Woods in Apeldoorn zal dit jaar niet plaatsvinden. Dit heeft te maken met het feit dat het festival niet voldoende wordt gezien als een onderscheidend evenement voor Apeldoorn. De organisatie heeft daarom besloten dit jaar geen editie op te tuigen in afwachting van herziening en mogelijke verbeteringen.

In voorgaande jaren heeft Roots in the Woods de Bosweide van Stadspark Berg & Bos omgetoverd tot een festivallocatie. Het festival staat bekend om zijn uitgebreide culturele programma, natuurgerichte activiteiten, lokaal eten en de sfeer van knisperende kampvuren.

Financiële uitdagingen, waaronder dalende subsidies en stijgende kosten, hebben het festival gedwongen pas op de plaats te maken. Deze financiële druk vormt volgens de organisatie een serieuze bedreiging voor de toekomst van Roots in the Woods.

Het festival streeft naar het zijn van een waardevol lokaal festival dat bezoekers uit de stad en regio aantrekt. De organisatie benadrukt dat ze het festival alleen willen voortzetten als ze het op een hoogwaardige manier kunnen doen.

air 20231013 roots in the woods 2023 sven scholten

Deel dit bericht: