Wolfdebat leidt tot bedreigingen bij voor- en tegenstanders

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
Foto: Andy Lier
Foto: Andy Lier

De discussie rondom de wolf in Nederland blijft de gemoederen bezig houden en bereikt soms alarmerende niveaus, resulterend in bedreigingen. Voor- en tegenstanders van de wolf ervaren bedreigingen. Filmmaker Cees van Kempen ontving een handgeschreven brief met schokkende inhoud.

Van Kempen heeft eerder de film “WOLF” gemaakt, die het leven van wolven en hun terugkeer in Nederland documenteert. Hij heeft ook anonieme e-mails ontvangen met dreigende taal, waaronder bedreigingen aan zijn kinderen.

Zelfs mensen die niet voor de komst van de wolf zijn, zoals Park De Hoge Veluwe, worden geconfronteerd met heftige reacties, waaronder doodsbedreigingen. Jakob Leidekker, hoofd bedrijfsvoering van het park, geeft aan dat het verhitte debat extreme reacties teweegbrengt. Slachtoffers van wolven, zoals de man die in juli in Wapse door een wolf werd gebeten, hebben ook nare reacties ontvangen.

De bedreigingen zijn vaak anoniem en vinden voornamelijk plaats op internet. Van Kempen benadrukt dat hij niet zal stoppen met zijn werk en moedigt anderen aan om zich op een positieve en constructieve manier uit te spreken over dit onderwerp.

Deel dit bericht: