Samen055 helpt inwoners financieel en meer

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 26 oktober 2023, 11:24
air 20230814 samen055 logo
Samen055: een onderdeel van de gemeente Apeldoorn

Samen055 is begonnen met een deur-aan-deuractie om inwoners te bereiken die financiële problemen ervaren in onze gemeente. De eerste wijk waar medewerkers van de gemeente Apeldoorn actief zijn is De Maten.

Samen055, onder leiding van gemeentemedewerkers, trekt de wijken in om inwoners persoonlijk te spreken. Samen met hen wordt gekeken of ze recht hebben op gemeentelijke regelingen, en ze helpen bij de aanvraag daarvan.

Financiële ondersteuning is cruciaal voor veel inwoners, maar velen vragen hier niet om. Niet iedereen weet of ze in aanmerking komen, en sommigen vinden het moeilijk om hulp aan te vragen. Samen055 wil ervoor zorgen dat iedereen de hulp krijgt waar ze recht op hebben. Tijdens de gesprekken is er ook ruimte voor andere vragen en zorgen, zoals opvoeding, werk en andere levenskwesties.

Als je zelf wilt controleren of je in aanmerking komt voor gemeentelijke vergoedingen, kun je de vragenlijst invullen op www.berekenuwrechtplus.nl. Voor informatie over locaties en inloopspreekuren kun je terecht op www.samen055.nl.

Deel dit bericht: