D66 weet veel geïnteresseerden CB gebouw te trekken

Regionieuws

Regio | Door: Christiaan Gijtenbeek |
hertzberger 7 d66
Foto: Christiaan Gijtenbeek

In Orpheus werd vrijdagmiddag een bijeenkomst gehouden over de toekomst van het voormalige Centraal Beheer gebouw aan de Prins Willem Alexanderlaan.

Dit bijzondere complex is eind jaren ’60 ontworpen en bedacht door de architect Herman Hertzberger. Een zeer bekende naam in de architectenwereld.

Het complex is een zorgenkind van de gemeente Apeldoorn geworden en staat al ruim 10 jaar leeg. De afgelopen maanden vonden in het leegstaande complex, veel criminele activiteiten en branden plaats. De vorige eigenaar van het pand dat grote plannen voor woningbouw had, is 2 maanden geleden failliet gegaan.

Om verdere verloedering te voorkomen heeft de gemeente Apeldoorn diverse beveiligingsmaatregelen getroffen. Veel aanwezigen opperden nieuwe bestemmingen voor het CB complex. Ideeën zoals een ziekenhuis, scholen, startende bedrijven, culturele instellingen en woningbouw kwamen naar voren in de discussie.

D66 Apeldoorn maakt zich er hard voor om dit markante gebouw in Apeldoorn te behouden en voor een nieuwe bestemming te zorgen.
Het was een druk bezochte middag in Orpheus. De 91 jarige architect Herman Hertzberger was ook aanwezig. Ook wethouder Peter Messerschmidt en collega architect Hans Ruijssenaars waren aanwezig.

Er waren diverse sprekers en na de gesprekken was het tijd om de film “The proof of the pudding” te bekijken. Deze zal in zijn geheel begin 2024 op de NPO te zien zijn.

hertzberger 1 d66
Foto: Christiaan Gijtenbeek
hertzberger 2 d66
Foto: Christiaan Gijtenbeek
hertzberger 4 d66
Foto: Christiaan Gijtenbeek
hertzberger 5 d66
Foto: Christiaan Gijtenbeek
hertzberger 6 film d66
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Deel dit bericht: