Multisportdag voor mensen met visuele beperking in Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20231023 visuele beperking unieke sporten
Foto: Unieke Sporten

Op 16 december 2023 organiseert Zichtbaar Sportief in Apeldoorn een Multisportdag speciaal voor mensen met een visuele beperking. Dit evenement wordt gehouden op de FSG Campus in Apeldoorn en markeert de lancering van het Multitalent Centrum.

Iedereen vanaf 7 jaar krijgt de kans om verschillende sporten en bewegingsactiviteiten uit te proberen, met als doel mensen met een visuele beperking in contact te brengen met diverse sporten en ontdekken welke sport het beste bij hen past. Daarnaast beoogt het evenement bewustwording te creëren bij sportverenigingen in Apeldoorn over de specifieke behoeften van mensen met visuele beperkingen en welke kleine aanpassingen soms nodig zijn om hun sportparticipatie te ondersteunen.

De Multisportdag is gericht op alle leeftijden en biedt een dag vol sport, beweging en plezier, met een mix van teamsporten, individuele sporten, handicap-specifieke sporten en reguliere sporten zoals vecht- en verdedigingssporten, klimmen, fitness, fietsen, goalball en meer.

Na het evenement zullen Gehandicaptensport Nederland, Uniek Sporten (Sportservice Apeldoorn) en deelnemende sportaanbieders deelnemers helpen bij het vinden van een geschikte sportvereniging in de buurt, zodat ze hun sportieve reis kunnen voortzetten.

Inschrijven voor de Multisportdag is volledig gratis en kan op de website van Zichtbaar Sportief of telefonisch op 030-307 78 90.

Deel dit bericht: