Klimaatweek Apeldoorn met uiteenlopende thema’s

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 26 oktober 2023, 20:36
air202230105 klimaatcafe rob voss
Foto: Rob Voss

De Nationale Klimaatweek (30 oktober t/m 5 november) brengt opvallende initiatieven naar Apeldoorn. De gemeente zet zich onder leiding van wethouder Danny Huizer in om bewustzijn te creëren over klimaatverandering met diverse activiteiten voor inwoners, scholen en bedrijven.

De Klimaatweek omvat uiteenlopende thema’s, waaronder energietransitie, biodiversiteit, circulariteit en klimaatadaptie. Een opmerkelijk project is de “rijdende badkamer” die basisscholen bezoekt om kinderen bewust te maken van waterverbruik tijdens het douchen. Op 4 november kunnen inwoners de rijdende badkamer op winkelcentrum de Eglantier ervaren.

Daarnaast lanceert de gemeente Apeldoorn “Boompje erbij”, waarbij de gemeente 500 bomen weggeeft om de stad groener te maken. Het tweede Klimaatcafe op 1 november geeft inwoners de kans om mee te praten over de agenda voor klimaatadaptatie, groen en natuur.

Tot slot wordt de Zonnedakaward 2023 uitgereikt aan een lokaal bedrijf dat als inspiratiebron dient voor anderen. Alle informatie over de klimaatweek vind je op de website: www.apeldoorn.nl/klimaatweek.

.

Deel dit bericht: