Project Comeback komt naar Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 26 oktober 2023, 12:00
comeback
Foto: Steijn Munts

Project Comeback komt terug op het UGO verkennend vmbo in Apeldoorn. Dit project maakt door inzet van inspirerende topsporters mentaal welzijn onder jongeren bespreekbaar en benadrukt de kracht van sport daarin. Door de verhalen van topsporters worden jongeren geïnspireerd en gemotiveerd zelf open te zijn over hun pieken en dalen.

Tijdens de kick-off was wethouder Sunita Biharie (SP Apeldoorn) aanwezig om dit project te openen. Biharie heeft zelf ervaren hoe belangrijk sport en sportieve rolmodellen in haar leven waren. Biharie: “Als je knock-out geslagen wordt, dan heb je nog niet verloren. Je verliest pas als je blijft liggen. Dus sta op en geef niet op.”

Tijdens het project dat op 1, 2 en 3 november plaatsvindt, ondersteunen jongerenwerkers van Don Bosco en Stimenz de topsporters. Project Comeback is een initiatief van Barbara Barend.

Barend: “Ik ben enorm blij dat wij de kennis en kunde van veel topsporters mogen inzetten om jongeren een steun in de rug te bieden. Wij hebben de ambitie om jongeren dusdanig te helpen dat ze er langdurig profijt van hebben. De helden van vandaag maken de helden van morgen!”

Meer info: projectcomeback.nl

Deel dit bericht: