Koninklijke Erepenning voor buurtvereniging WWNNA

Regionieuws

Regio | Door: Dieke Zeën |
air 20231027 koninklijke erepenning
Koninklijke Erepenning

Buurtvereniging WWNNA kreeg op 27 oktober de Koninklijke Erepenning van Burgemeester Ton Heerts, ter gelegenheid van hun 100-jarig bestaan.

De buurtvereniging, opgericht op 24 oktober 1923, richtte zich op buurtbelangen, maar niet voor staatkundige en godsdienstige kwesties. In de buurtschappen Wenum-Wiesel en Noord-Apeldoorn, waar mensen destijds weinig vermaak hadden, ontstond bij Peter Pas het idee voor de vereniging.

De contributie bedroeg slechts 50 cent per jaar, en vergaderingen vonden plaats in Café van Neck (nu café De Hamer). De buurtvereniging organiseert nu diverse activiteiten, zoals creatieve avonden, paaseieren zoeken en het Sinterklaasfeest. Bovendien heeft de vereniging bijgedragen aan de leefbaarheid in Wenum-Wiesel en het noordelijke deel van Noord-Apeldoorn.

De Koninklijke Erepenning is een speciale onderscheiding, en alleen de Koning kan deze toekennen. Het symboliseert het respect en de waardering van de Koning voor de uitzonderlijke prestaties van een vereniging, stichting, of instelling.

Deel dit bericht: