Inwonersbijeenkomst over plannen regio zorgakkoord

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |

Inwoners en betrokken organisaties gaan op 8 november in City Lounge Apeldoorn in gesprek over de plannen uit het Integraal Zorgakkoord. De bijeenkomst is bedoeld voor de zorgkantoorregio waartoe ook Apeldoorn behoort, en meepraten is mogelijk.

Het Integraal Zorgakkoord (IZA) heeft als doel om de zorg in de toekomst betaalbaar en toegankelijk te houden voor inwoners. Het IZA bevat afspraken die voor heel Nederland gelden en richt zich op samenwerking tussen gemeenten, huisartsen, geestelijke gezondheidszorg en slimme capaciteitsinzet.

Binnen de zorgkantoorregio Apeldoorn/Zutphen wordt een regioplan opgesteld dat vanaf 2024 de belangrijkste knelpunten moet aanpakken. Dit plan wordt eind 2023 afgerond met input van betrokken organisaties en geeft richting aan de zorg in de regio.

De inwonersbijeenkomst vindt plaats in City Lounge Apeldoorn (Stationsstraat 297, 7311 ME Apeldoorn). Inwoners die deze bijeenkomst willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via een e-mail naar: IZA-inwonersbijeenkomst@apeldoorn.nl.

Deel dit bericht: