Gezamenlijk plan voor schoolgebouwen van de toekomst

Regionieuws

Regio | Door: Dieke Zeën | | Laatste update: 3 november 2023, 14:28
air 20231103 school foto paul van olden
Foto : Paul van Olden

De gemeente Apeldoorn en schoolbesturen hebben gezamenlijk een ambitieus plan ontwikkeld voor de toekomst van de scholen in de stad.

Veel verouderde schoolgebouwen zullen worden vernieuwd, gerenoveerd en verduurzaamd. Kinderen en jongeren in onze stad krijgen toegang tot kwalitatief onderwijs in moderne schoolgebouwen.

De scholen worden steeds meer het hart van de wijken en dorpen, met ruimte voor buitenschoolse activiteiten, voor- en naschoolse opvang, en als ontmoetingsplaats voor verenigingen. Het behoud van scholen in dorpen en een evenwichtige spreiding in de stad draagt hieraan bij. Het doel is onderwijs voor alle kinderen en jongeren, met nadruk op kansengelijkheid, inclusief onderwijs en een gezonde leefstijl. Duurzaamheid staat hoog op de agenda: nieuwe schoolgebouwen worden energieneutraal gebouwd met duurzame materialen, en bestaande gebouwen worden verduurzaamd.

Uiteraard zijn er uitdagingen, zoals kosten en samenwerking tussen scholen, maar ze zijn vastbesloten om deze aan te gaan. Het integrale huisvestingsplan beslaat 16 jaar en wordt jaarlijks geëvalueerd.

Apeldoorn gaat voor onderwijs van topkwaliteit in inspirerende schoolomgevingen. Samen bouwen ze aan een veelbelovende toekomst voor de jeugd.

Deel dit bericht: