Sein op groen voor volgende stap warmtenet Kerschoten

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20231005 kerschoten peter lous
De wijk Kerschoten
Foto: Peter Lous

De Apeldoornse gemeenteraad heeft op 9 november een principebesluit genomen over de aanleg van een warmtenet in de wijk Kerschoten, inclusief Kerschoten-West. Een ruime meerderheid toonde vertrouwen en staat achter de komst van een haalbaar en betaalbaar warmtenet. Kerschoten wordt het eerste gebied in Apeldoorn waar de overstap naar duurzame warmte mogelijk wordt.

Het principebesluit omvat afspraken over de samenwerking met projectpartners, waaronder woningcorporaties De Goede Woning, de Woonmensen en Ons Huis, Waterschap Vallei en Veluwe, de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap, Firan (dochteronderneming van netwerkbedrijf Alliander) en Linthorst Energy. Elke partner heeft vastgelegd wat hun rol is bij de realisatie van dit warmtenet, van de warmtebron tot het afleveren van de warmte.

Met het principebesluit wordt de komst van het warmtenet concreter, wat een essentiële stap is voor Apeldoorn om voor 2050 aardgasvrij te worden. De volgende fase is de voorbereidingsfase, waarin vergunningen worden aangevraagd voor de leidingen in de grond en de eerste bewoners een aanbod krijgen. Het definitieve investeringsbesluit wordt naar verwachting eind 2024 genomen, nadat vergunningen, subsidies en voldoende deelname zijn geregeld.

Deel dit bericht: