Apeldoornse schrijver presenteert boek

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 11 november 2023, 00:00
air 20231110 harry voss en aad van der waal
Harry Voss & Aad van der Waal

Nog even en dan is het zover: Het boek Harry Voss en de nozems van het bos komt uit en zal op vrijdag 17 november op een ludieke manier gepresenteerd worden. Schrijver van het boek en ex-stadsdichter Aad van der Waal en oud gemeenteraadslid van de Partij voor de Dieren Harry Voss overhandigen dan het eerste exemplaar aan schrijfster Bibi Dumon Tak die het voorwoord van het boek schreef.

Op Harry’s verzoek begon Aad begin 2023 een verhaal te weven rond een twintigtal zwijnengedichten. En dat resulteerde in het van rijm voorziene Harry Voss en de nozems van het bos. Vanaf het sfeervolle voorwoord van Bibi Dumon Tak beweegt het fraai geïllustreerde boekje zich tussen Harry’s jeugdherinneringen, zijn activistische verrichtingen en fabelachtige correspondentie via talloze bospaadjes langs duurzaam engagement, een fantasievolle lezing en cowboys op de Veluwe uiteindelijk onafwendbaar richting jaarlijkse sluiting van het kroondomein (Harry’s doorn in het oog). En (helaas) onvermijdbaar ligt over alle hoofdstukken de schaduw van de jager.

De presentatie en overhandiging van het nieuwe boek vinden plaats bij het hek van het Kroondomein aan de Wieselseweg, een toepasselijke locatie. Schrijfster Bibi Dumon Tak zal een toespraak houden; ook Harry Voss en Aad van der Waal zullen aan het woord komen. 

Omdat het een feestelijke dag belooft te worden zijn de boekjes na de voordrachten voor een gereduceerd bedrag (beperkt) te verkrijgen.

U kunt zich hier aanmelden voor een boek:  actie@faunabescherming.nl  

Datum: vrijdag 17 november

Tijd: 11.00 uur 

Plaats: Bij het hek van het Kroondomein aan de Wieselseweg

Deel dit bericht: