Gemeente Apeldoorn ontvouwt Zero-emissiezone plannen binnenstad

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 11 januari 2024, 21:49
air 20231115 zer emissie avond ondernemers floris van den broek
Foto: Floris van den Broek

Op de uitnodiging van de gemeente Apeldoorn aan particulieren en ondernemers die in het bezit zijn van een bestelbus zijn woensdagavond veel mensen naar Orpheus gekomen. De groep ondernemers waren deze avond veruit in de meerderheid.

De gemeente Apeldoorn lichtte haar plannen en nieuwe regels toe in het kader van het invoeren van de Zero-emissiezone. De nieuwe regels zullen per 1 januari 2025 van kracht gaan. Vanaf die datum mogen alleen nog de laatste generatie dieselbussen, volledig elektrische bussen en voertuigen die op waterstof rijden het centrum in. Ondernemers hebben hierover hun zorgen bij de wethouder geuit.

De invoering van de Zero-emissiezone brengt nogal wat teweeg bij ondernemers en particulieren. Voor hen zitten er nog veel haken en ogen aan het invoeren van de Zone. Het gevolg hiervan kan namelijk zijn dat ondernemers op korte termijn een nieuwe bestelbus aan zouden moeten schaffen en dat kan flink in de papieren gaan lopen. Een ruimere overgangsperiode zou in dit geval wenselijk zijn. Er was gelegenheid om vragen te stellen die zo goed mogelijk beantwoord werden.

Meer info: doehetzero/apeldoorn.nl

air 20231116 zeroemissieavond
Foto: Floris van den Broek
air 20231116 zeroemissieavond2
Foto: Floris van den Broek

Deel dit bericht: