Bestaansrecht moestuin Havenpark wankelt

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 18 november 2023, 22:32
voorzitter moestuin groei en bloei
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Moestuin Havenpark aan de Korte Molenstraat vecht op dit moment voor zijn bestaan. De moestuin valt binnen het gebied waar bouwplannen liggen voor diverse appartementencomplexen in het bestemmingsplan van de gemeente Apeldoorn.

Moestuin Havenpark is een sociaal project, een initiatief van Groei & Bloei Apeldoorn en werkt samen met diverse maatschappelijke organisaties. Er zijn zeker veertig vrijwilligers werkzaam die met hart en ziel de biodiversiteit in de gaten houden die daar hoog in vaandel staat; alles in de moestuin wordt biologisch gekweekt.

De “Groene oase in een versteende omgeving” zoals de tuin ook wel genoemd wordt, dreigt zijn bestaansrecht te verliezen op de huidige locatie door dit bestemmingsplan. De gemeente oppert om van locatie te veranderen, maar volgens Mart Nederhof, voorzitter van Moestuin Havenpark is dit om diverse redenen onmogelijk. Hij geeft aan altijd open te staan om iedereen in de Moestuin aan de Korte Molenstraat te ontvangen en van informatie te voorzien. apeldoorn.groei.nl/activiteiten/moestuin-havenpark

bvnl ontvangt wortel
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Deel dit bericht: