Francis van Broekhuizen als Maria Callas in Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink |
air 20231121francisvan broekhuizenmariacallas
Foto: Phion

Sopraan Francis van Broekhuizen kruipt de komende weken in de huid van de befaamde operazangeres Maria Callas. Ter gelegenheid van de 100e verjaardag van deze operalegende wordt een uniek bio-concert ten gehore gebracht die naar 11 zalen in heel Nederland gaat. In “Maria Callas 100 jaar – een leven in aria’s” maakt het publiek kennis met het bewogen leven van Callas in dertien beroemde aria’s. De grote première is op zaterdag 25 november in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Maria Callas is een van de beroemdste operazangeressen van de afgelopen honderd jaar. Ze wordt geroemd om haar bijzondere stemgeluid, haar ongelooflijke muzikaliteit en haar fenomenale acteertalent. Ze werd “la divina” genoemd en ze zong in alle beroemde theaters ter wereld.

In “Maria Callas 100 jaar – een leven in aria’s” staat deze diva centraal: haar glansrijke carrière, haar grootste successen, maar ook haar persoonlijke leven, haar teleurstellingen en schandalen.

Francis van Broekhuizen werd op haar vijftiende door Maria Callas op het pad van de muziek gebracht en het heeft haar nooit meer losgelaten. Francis wordt bijgestaan door Elenora Hu, een jonge talentvolle collega die al vele prijzen won en zij is bij het publiek bekend als winnares van ARIA in 2021.

Info: phion.nl/mariacallas

versie 2
Foto: Phion

Deel dit bericht: