Optimale kankerzorg in oncologienetwerk Veluwe IJssel

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 24 november 2023, 21:12
air 20231123 oncologienetwerk veluwe ijssel 01
Foto: Oncologienetwerk VeluweIJssel

Voor optimale zorg aan kankerpatiënten is samenwerking tussen ziekenhuizen van essentieel belang. Deventer Ziekenhuis, Gelre ziekenhuizen, Isala en Radiotherapiegroep bundelen hun expertise voor patiënten met tumoren in het spijsverteringsstelsel.

Deze samenwerking, uitgebreid naar slokdarm-, maag-, lever, alvleesklier-, galweg-, galblaas- en endeldarmkanker, stelt hen in staat hoogwaardige oncologische zorg te bieden aan patiënten in de regio Veluwe IJssel. De regionale samenwerking concentreert complexe zorg in enkele ziekenhuizen, zodat patiënten dichtbij huis terechtkunnen voor diagnose, onderzoeken en behandelingen. Alleen bij complexe operaties gaan patiënten naar gespecialiseerde locaties.

De zorg wordt afgestemd tussen ziekenhuizen en vastgelegd in gezamenlijke zorgtrajecten. Wekelijkse multidisciplinaire overleggen, en halfjaarlijkse tumorwerkgroepen delen kennis, zorgen voor uniforme werkwijzen, en waarborgen dezelfde oncologische topzorg. De samenwerking is vastgelegd onder de nieuwe naam: Oncologienetwerk Veluwe IJssel, met een inspirerend logo dat de natuurlijke elementen van de regio vertegenwoordigt. Kijk voor meer informatie op: oncologienetwerkveluweijssel.nl

air 20231123 oncologienetwerk veluwe ijssel

Deel dit bericht: