Winkelcentrum Kerschoten is vernieuwd en heropend

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20231124 opening winkelcentrum kerschoten 01
Foto: Winkelcentrum Kerschoten

Het vernieuwde winkelcentrum Kerschoten werd afgelopen vrijdag feestelijk heropend, waarbij het publiek onder het genot van hapjes, drankjes en akoestische muziek van trio Backyard Roses de transformatie kon ervaren. Na jaren van veroudering sloegen vastgoedeigenaren en de gemeente Apeldoorn in 2015 de handen ineen om het in de jaren ’60 gebouwde winkelcentrum te renoveren.

Winkelruimtes zijn gerenoveerd en qua ontwerp op elkaar afgestemd. Supermarkten zijn aanzienlijk uitgebreid en verduurzaamd. Extra parkeerplaatsen zijn gecreëerd en de openbare ruimte is opgeknapt met nieuwe bestrating en een met groen omzoomde beek. Ondanks het ongunstige weer toonde het aanwezige publiek enthousiasme. Een trouwe bezoeker merkte op: “Ik kom al van kinds af aan hier in het winkelcentrum. Het ziet er geweldig uit. Een enorme verbetering! Ik weet zeker dat ik hier de komende tijd vaak zal komen.”

Hessel Westra, voorzitter van de winkeliersvereniging en vastgoedeigenaar, uitte zijn tevredenheid over het resultaat: “Samen hebben we hier weer een toekomstbestendig winkelcentrum herontwikkeld, waar alle bezoekers van onze wijk terecht kunnen voor al hun dagelijkse boodschappen.” De heropening werd symbolisch gemarkeerd door Westra, Jorine de Soet (projectleider herontwikkeling) en lokale ondernemers die gezamenlijk de feestverlichting ontstaken, waarmee het winkelcentrum officieel heropend werd en klaar is voor de feestdagen.

Deel dit bericht: